Boek Holambra

Op vrijdag 3 juni 2016 werd mijn nieuwste boek HOLAMBRA – De moeizame beginjaren van een stukje Nederland in Brazilië aangeboden aan de Braziliaanse ambassadeur, Zijne Excellentie, Sir. Piragibe dos Santos Tarrago. Dit gebeurde tijdens een druk bezocht symposium dat was georganiseerd door het Huygens ING en het Centre for Global Heritage and Development.

SymposiumBoekHolambra
v.l.n.r. Marijke van Faassen, Hans Krabbendam, Marjolein ’t Hart, Mara de Groot, Marco Roling, HE Sir Piragibe dos Santos Tarragô and Mari Smits

Hans Krabbendam en Marijke van Faassen gingen in hun voordracht onder andere in op de Nederlandse migratie naar Amerika en Brazilië, de overeenkomsten en verschillen daarbij en de manier waarop de overheid deze migraties stimuleerde. Namens Tulipana hield Marco Roling, ICT en erfgoed-adviseur, een voordracht over de aspecten van erfgoedbeheer en digitalisering van het Museu Holambra. Ikzelf sloot de rij met een eigen voordracht en het overhandigen van het eerste exemplaar van zijn boek aan de ambassadeur.

De tekst van de voordracht van Marco Roling is hier als download beschikbaar evenals het beeldmateriaal van de presentatie. Zie ook de vermelding op de facebook-pagina Landverhuizers.

BoekomslagMari Smits, Holambra. De moeizame beginjaren van een stukje Nederland in Brazilië.
ISBN 978 90 5625 458 2 Omvang 368 blz. Formaat 16 x 24 cm
Uitvoering paperback, rijk geïllustreerd NUR 680 Prijs € 15,-

Het boek is te koop in de (digitale) boekhandel en bij Valkhof Pers te Nijmegen.

Het oude boek Mari Smits, Holambra. Geschiedenis van een Nederlandse toekomstdroom in de Braziliaanse werkelijkheid, 1948-1988. Uitgave: Katholiek Documentatie Centrum, Nijmegen (1990) kunt u hier downloaden. [PDF]